Aanhoudende problemen met Meta

 Political Cartoon

Het valt op dat het bedrijf Meta zeer vreemd om gaat met haar klanten die Facebook gebruiken.

Enkele jaren geleden werd mijn Facebook account gecensureerd. Het betrof de plaatsing van artikelen met religieuze achtergrond en achtergrondbesprekingen van het gebeuren van de dag. Het heeft een hele tijd geduurd eer de account weer vrij gegeven werd.

Opvallend is echter dat de account van de Belgische Christadelphians in oktober/november (laatsleden) is gehackt geworden en er schunnige video’s zijn op geplaatst. Deze zijn tot nu toe niet gecensureerd geworden, noch is de account zelf geblokkeerd geworden. Meerdere Christadelphians hebben op die schunnige berichten negatief gereageerd, maar Meta heeft er niets tegen gedaan.

Erger nog, de Belgische Christadelphians kunnen zelf al heel de tijd niet inloggen op hun eigen account. Zelf blijven ze in hun mailbox continu berichten ontvangen van ‘vrienden’ en van op geconnecteerde sites geplaatste meldingen. Maar zelf kunnen ze die meldingen niet lezen op hun Facebook account.

De Belgische Christadelphians, zowel als ik, in hun en mijn eigen naam hebben gevraagd om de Belgische Chirstadelphian Facebook account te beëindigen en te stoppen met het doorzenden van e-mail notificaties.

Ook ik blijf e-mail notificaties krijgen op mijn gmail adres, dat helemaal niet het Facebook adres is voor mijn account, noch voor de Belgische Christadelphians account.

Klaarblijkelijk doet Meta in België helemaal niets om haar leden te beschermen, zoals ze dat ook niet blijken te doen in America en andere naties.

Het wordt tijd dat er wordt opgetreden tegen het verregaand pesten en overmatig ongewenst doorsturen van reclame via Facebook.

Na meerdere malen Facebook/Meta aangeschreven te hebben over onze problemen en ze nu recent verwittigd te hebben van onze bereidheid om een gerechtelijke procedure aan te spannen, willen we graag onze lezers hiervan op de hoogte brengen. Hierbij willen we ook graag lezers vragen indien ze ongewenste berichten van Facebook krijgen ons dit te laten weten, om zo ons juridisch dossier verder te kunnen aanvullen.

Indien ze ook weten over ongeoorloofd pesten via Facebook mag ons dat ook gemeld worden, want we zijn ervan overtuigd dat Meta zulks ongewenst gedrag laat door gaan, dit terwijl ernstige berichtgeving eerder gesaboteerd wordt door Meta, daar dat niet voldoende reclameopbrengsten oplevert.

 

Published by Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started