Design a site like this with WordPress.com
Get started

Ernstige Aardbevingen in Turkije, Syrië en Irak

Alsof niet genoeg mensen in Syrië met ernstige problemen zitten zijn ze vannacht opgeschrikt door een zeer grote aardbevingen. Na enkele naschokken volgde dan later in de ochtend weer een grote aardbeving.

Onze zuster die in Irak verblijft voelde zich op en neer gaan in haar stoel in haar woonplaats die heen en weer slingerde als een schip op een zeer woelige zee.

Toen de gegevens ons deze ochtend bereikten waren er al 284 mensen omgekomen in Turkije terwijl dat dodental tegen deze middag al een 900 tal doden bedroeg en 5000 gewonden. Zowel in Turkije als Syrië, waar het dodental 245 slachtoffers bedroeg, zal het dodental naar verwachting verder oplopen.

De eerste zware aardbeving in de vroege ochtend, van 7,8 magnitude op 18 km diepte, waarbij de schokken werden gevoeld tot in Cyprus en Egypte, trof het zuidoosten van Turkije en het noorden van Syrië. Deze beving verwoeste honderden gebouwen waarbij er onder het puin nog vele levenden waren te horen. Maar tijdens de reddingswerken kwam een tweede zware aardbeving waarbij de deels ingestorte gebouwen het helemaal begaven en andere gebouwen eveneens instorten.

Recep Tayyip Erdoğan, de president van Turkije, gaf aan de pers te kennen dat maandagochtend 912 doden waren bevestigd en dat het dodental waarschijnlijk sterk zal stijgen door deze sinds 1939 sterkste aardbeving. Ook vermelde hij dat zijn land al hulpaanbiedingen van verscheidene landen had aangeboden gekregen.

De aardbeving, de grootste die Turkije in decennia heeft getroffen, heeft hele delen van grote steden weggevaagd in een regio met miljoenen mensen die de burgeroorlog in Syrië en andere conflicten zijn ontvlucht.

Raed Ahmed, het hoofd van het Syrische nationale aardbevingscentrum, zei dat de beving van 7,8 magnitude

“historisch gezien de grootste aardbeving was die in de geschiedenis van het centrum is geregistreerd”.

Ongeveer 18.000 mensen kwamen om bij een aardbeving van 7,6 magnitude die in 1999 het noordwesten van Turkije trof.

Published by Bijbelvorsers

Flemish Bible researcher, belonging to the Belgian Biblestudents. - Vlaams Bijbelvorser, behorende tot de Belgische Bijbelstudenten.

2 thoughts on “Ernstige Aardbevingen in Turkije, Syrië en Irak

    1. Spijtig genoeg zijn weer een hele hoop mensen getroffen die het al zo moeilijk hadden. Doordat er daar in Zuid Turkije ook veel Syrische vluchtelingen illegaal vertoefden zullen wij ook nooit het ware aantal slachtoffers te weten komen.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: