Design a site like this with WordPress.com
Get started

Graag gelezen of verfoeide schrijfsels

Na meerdere jaren, als danser, en choreograaf gewerkt te hebben, terwijl ik ondertussen ook mij met geestelijk werk bezig hield, ben ik ook in het kunstonderwijs terecht gekomen waar ik naast de praktijklessen dans ook balletgeschiedenis gaf.

Mijn interesse in geschiedenis was er al van kindsbeen af en is blijven uitgroeien tijdens de jaren dat ik ook mijn dansarchief uitbouwde. Dat is ondertussen overgedragen aan het Vlaams Theater Instituut, daar de vloeren in mijn huurhuis het gewicht niet meer konden dragen en ik wegens gezondheidsredenen daar niet meer verder aan kon werken.

Nadat in 1995 de persoonlijke computer met het internet op kwam en meer gelegenheid schiep om over geestelijke zaken te debatteren, nam ik mij voor om mijn predikingswerk ook verder uit te bouwen op het wereldwijde web.

Ik begon te reageren op berichten op webfora en begon mijn eigen berichten te maken. Schrijven hielp me nadenken over bepaalde zaken waarvan ik vond dat ze niet alleen mijn aandacht moesten krijgen, maar ook de ogen en oren van andere mensen over de hele wereld. Het voordeel van internet is dat het ook artikelen tot bij mij brengt. Door over bepaalde aspecten of onderwerpen te schrijven en de bijbehorende tags en categorieën te bekijken, slaag ik erin veel indrukken te lezen en veel ideeën tegen te komen die de moeite van het bespreken waard zijn en waardoor ik op zoek ga naar vergelijkingen en links met andere boeken, artikelen en scripties die ik heb gelezen.
Het is een soort discipline geworden.

Ik weet niet voor wie ik schrijf, hoewel ik nu wel enkele van mijn volgers ken, die af en toe commentaar en feedback geven op wat ik heb geschreven, en wiens gedachten en reacties ik waardeer, maar er zijn tientallen anderen die diverse berichten bezoeken, ik weet niet om welke reden.

Natuurlijk hoop ik dat mijn schrijfsels door meer dan één persoon worden gelezen. Ik merk wel dat ik lezers uit de hele wereld ontvang, maar weet niet wat hen naar deze of een van mijn andere websites heeft gebracht. Ik weet niet of ze wat ze hier of op een van mijn andere websites vinden leuk vinden of verafschuwen.

Maar dat weerhoudt me er niet van om hier enkele persoverzichten en commentaren te presenteren over wat er in onze wereld gebeurt.

Ik moet bekennen dat ik het op een bepaalde manier wel leuk vind om ideeën te schrijven en te presenteren die ik belangrijk vind om over na te denken. Op dit moment doe ik het met plezier, dus ik zal doorgaan, in de hoop dat de meeste mensen iets nuttigs en interessants vinden.

%d bloggers like this: