Gevangenen van het duister van de nacht

 

Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels.com

“Want u behoort allen tot het licht van de dag.
We hebben niets van doen met het duister van de nacht.” (1 Thessalonicen 5:5 GNB)

Vandaag is het eindelijk prachtig weer en is de zon onder ons.

Ook al zwemmen er vandaag heel wat mensen in het licht van de dag, vertoeven ze eigenlijk eerder in het donker dan in het licht van de werkelijkheid.

Velen zijn gevangenen van het duister van de nacht. Zij zijn ook niet ontvankelijk voor mensen die het licht met zich uitdragen. Ook al zijn er niet zo veel predikers, ze lopen wel rond op deze aarde. Zij willen anderen laten zien hoe ze uit het donker naar het licht kunnen gaan. Hoe ze zich kunnen losmaken uit de macht van de tegenstander van God.

Voor de kinderen vangt de zomervakantie aan. Dat brengt ook de ouders er toe enkele weken vrij van werk te nemen, zodat ze meer tijd met hun kinderen kunnen besteden. Laat hen dan ook de komende dagen eens wat meer tijd doorbrengen om samen met de kinderen uit het Woord van God te lezen.

“zodat ze zich van de duisternis naar het licht zullen keren, van de macht van Satan naar God. Dan worden hun zonden vergeven en ontvangen zij het erfdeel van hen die God toebehoren, door in mij te geloven.” (Handelingen 26:18 GNB)

Published by Bijbelvorsers

Flemish Bible researcher, belonging to the Belgian Biblestudents. - Vlaams Bijbelvorser, behorende tot de Belgische Bijbelstudenten.

One thought on “Gevangenen van het duister van de nacht

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started