Design a site like this with WordPress.com
Get started

Verontrustend lage kijkcijfers na één jaar op het net

2020-2021 was een jaar van veel verandering op het internet. Veel Google tool gebruikers vonden zich met Blogger, Blogspot en Google Sites, indien zij dat verder wilden gebruiken, verplicht heel wat aanpassingen te doen. Doordat de Google Sites oude vorm niet automatisch konden overgedragen worden naar de nieuwe vorm van Google Sites, moest ik handmatig mijn oude sites hernieuwen, wat voor de Belgische Christadelphian site een opsplitsing teweeg bracht in vier verschillende talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels), plus een extra nieuwe Christadelphia site.

Bij Blogspot was er het vervelende probleem dat mensen hun verkenner (of Webbrowser) vast geraakte en/of dat de artikels en linken enorm traag laadden. Meerdere bloggers gaven in 2020 hun hoop op nadat er bij Google weinig gevolg was gegeven aan hun klachten. Door de moeilijkheden die ik al twee jaar continu ontving op Blogspot had ik al minder artikelen geplaatst op “Our World“. Uiteindelijk werd de maat vol en besloot ik die blogspot over te plaatsen op het WordPress systeem. Zo werd het vroegere Multiply tot Blogger gebrachte “Christadelphian World” dat later omgedoopt was tot “Our World” eind 2021 op WordPress geplaatst onder de nieuwe naam “Some View on the World“.

Op 1 oktober 2021 stonden 4 105 artikelen als gepubliceerd genoteerd, maar op de een of andere manier toch ook nog eens 139 artikelen in de wachtrij (als “klad” of “draft”) vermeld. Bij die overplaatsing naar WordPress werden spijtig genoeg de labels niet omgezet tot bereikbare tags, wat maakt dat de lezers, die voorheen geplaatste artikelen niet per onderwerp kunnen terug vinden. Zij kunnen deze nu nog wel via de zoekopdracht laten zoeken, rond het thema waar zij meer over willen weten.

In de enkele maanden dat deze website onder de nieuwe naam op het net te vinden was, kon ik 1.139 bezoekers ontvangen voor 2.036 bezichtigingen, wat uiteindelijk niet slecht leek voor een begin. Voor 2022 tot nu toe mag ik op 3.335 bezoekers rekenen die 6.159 bezichtigingen verwezenlijkten. Op mijn persoonlijke site “Marcus Ampe’s Space” waar heel wat minder artikels op geplaatst worden, kon ik dit jaar dan wel 2.529 lezers verwelkomen tot nu toe, welke 4.105 bezichtigingen brachten. Daar verkreeg de thuispagina op al die jaren al 25.510 bezichtigingen en kon de toploper (gepaatst op f) The Y generation in conflict with itself tot op vandaag 24 november 2022 1.271 keer gelezen worden.

Voor de gehele tijd tot vandaag 24 november 2022 had de home pagina op “Enige Kijk op de Wereld” slechts 838 bezichtigingen. Verdere artikelen op deze site kregen vervolgens volgende aandacht:

  1. Vierders van een geboorte van een god 130
  2. Editor 91
  3. Russian forces fired at Europe’s largest Zaporizhzhia Nuclear Power Plant 91
  4. Gang Fascism: How Capital Weaponizes the Social Ills It Creates 88
  5. US insight from the Independent for the first week of March 2022 80
  6. Redacteur 76
  7. Doden spreken niet 73
  8. Publisher’s faith and hope – My expectations – What I would like 58
  9. Hope For, But Not In, Evangelicalism 57
  10. Aims 56
  11. December a joyful time for many 54
  12. Problems with church counseling for gay people 52
  13. Some regrettable black spots during funeral procession 52
  14. Presenting views from different sources 51
  15. Messages leading to an earthly utopia  48
  16. Shall Biblestudents in Belgium be able to celebrate their 200th birthday 48
  17. War against deconstruction Christian movement 47
  18. After 2,000 UK Church Buildings Close, New Church Plants Get Creative 47

Om zo te komen op de 19de plaats met

“Uitgever zijn geloof en hoop – Mijn verwachtingspatroon – Wat ik fijn zou vinden” met slechts 46 bezichtigingen op die 12 maanden.

Als men dan merkt dat een heel deel wel tot in de 20 bezichtigingen geraakt, maar niet verder, mag dat ons toch niet zo tevreden stellen, want voor mij lijkt dat toch heel weinig voor al dat werk dat er in gestoken is om die artikelen te schrijven en te publiceren. Elke schrijver zou graag zien dat wat hij geschreven heeft meerdere lezers vindt.

Betreft de nieuwsberichten is het helemaal ontmoedigend als men ziet wat de kijkcijfers daar zijn:

  1. Composted reads for the 3rd week of May 2022 11
  2. Bloomberg’s headlights for weekend of 2022 June 11 11
  3. Ukraine’s week of 2022 March 21-27 in view 10
  4. Weekly World Watch March 13 – 19, 2022 9
  5. Stories to read in the week of 2022 May 12 – 18 8
  6. 2022 Political hotchpotch 7
  7. Grootste obligatiecrash van de afgelopen vijftig jaar 7
  8. Stories to read in the week of 2022 May 05-11 7
  9. People in Ukraine standing up to Russian troops – BBC News 7
  10. Fourth wave of COVID-19 a pandemic of the unvaccinated 7
  11. Lithuania declared a state of emergency over the security threat 7
  12. Putin speaks plainly – and the West is speechless 7
  13. Composted reads at the end of March 2022 7
  14. The Independent from July 04 – July 10 6
  15. The Week from June the 22nd to 26th 6
  16. Andy Walton’s Weekly World Watch for October 3 – 9, 2021 6
  17. The Telegraph’s view 2022 March 21-27 6
  18. 2000–2021 was the driest 22-yr period since at least 800 for southwestern North America 6
  19. The Telegraph looking at the last week of February 2022 6
  20. The Upside from the Guardian for July 24 6
  21. Een dringend bericht uit Oekraïne 6
  22. New coronavirus measures having come into force 6
  23. “Enige Kijk op de wereld” om kerk te doen groeien door getuigenis 6 bezichtigingen over de periode van publikatie tot 24 november 2022

Zoals u zult kunnen merken zijn er niet veel Nederlandstalige artikelen onder die artikelen die meer dan 5 bezichtigingen kregen. Opvallend bij de dagelijkse nieuwsoverzichten is dat de meerderheid er van, slechts tot maximum 2 bezichtigingen hebben geleid volgens de statistieken, wat uitermate zéér weinig is, en mij doet afvragen of al dat werk om die korte inhoud van die krantenartikelen te plaatsen dan nog wel zin heeft. Weet namelijk dat de uitgevers zoals Danny Boyle, Chris Evans, het Guardian newsletters team, met de krantenuitgevers de inleiding schrijven en enkel de hoofdingen aangeven, waarop ik, de kranten napluizend, een inleidend of bijzonder deel van het artikel er bij plaats. Dat wordt dan gepubliceerd onder “Guestwriters” of ““, wat de kijker moet doen inzien dat er dan ook meerdere schrijvers achter zulk een artikel zitten.

Ook datgene wat ik op het net kan vinden, en relevant vindt, of de moeite waard, om gelezen te worden, plaats ik dan ook hier op deze site als het bij vorige artikels kan aansluiten, of anders op mijn andere site “From Guestwriters” waar het dan als een “readers digest” of herblogged artikel terug te vinden is.

Ik heb mij misschien vergist met te denken dat er mensen, zo overladen met nieuwsberichten graag ergens een goed overzicht zouden kunnen vinden, en wel open zouden staan om eens een kijkje te nemen of te horen wat verschillende kranten over die gebeurtenissen schreven. De kijkcijfers geven echter een ander beeld, waarbij ik mij ernstig afvraag of al dat werk dan nog wel de moeite waard is. Vooral omdat het mij toch ook wat tijd afsnoept die ik anders aan mijn predikingswerk zou besteden. Want met al die veranderingen in de websites en Blogger heb ik dit jaar heel wat minder artikels geplaatst op mijn Christelijke sites, zoals mijn eigen ecclesia site “Christadelphian Ecclesia Brussel-Leuven“, de “Brethren in Christ” of “Broeders in Christus” WordPress site en de meer recente “Belgische Broeders in Christus” naast de nog vele andere sites die gerust wat meer artikelen hadden verdiend dit jaar.

Ik ben benieuwd hoe veel lezers dit artikel zullen komen te lezen. Als u het gelezen hebt, laat het a.u.b. ook eens onderaan (bij de of) met een “reactie” eens weten. Graag zou ik ook te weten willen komen naar waar mijn lezers op zoek zijn of wat zij graag meer (of minder) zouden lezen. Indien ik het verlangen van mijn bezoekers te weten zou komen zou ik daar ook op kunnen inspelen.

Ik geef toe dat er hier, zoals op mijn andere sites, weinig Nederlandstalige artikelen verschijnen. Dat komt gewoon omdat ervaring mij geleerd heeft dat daar niet bepaald veel vraag of interesse naar is. Vroeger bij MSN en Multiply, alsook op de Christadelphian sites had ik eerst ook vertalingen geplaatst van Engelstalige artikelen, maar die vonden in de Nederlandse vertaling niet veel weerga, waarna ik het dan maar heb opgegeven.

Betreft nieuwsoverzichten in België is het ook moeilijk voor mij om geloofwaardigheid te brengen, omdat de meerderheid van de Belgische politici niet geloofwaardig zijn en heel wat dingen beloven die echter nooit uitkomen. Aan zulke valse berichtgeving én in vele gevallen hoop-stelling, wens ik niet mee te werken. Als er hier iets gepubliceerd wordt, wil ik graag zien dat het waar is of waar wordt, of een diep gefundeerde of onderbouwde voorspelling naar de toekomst is. Bij de Belgische politici kan men daar precies niet op aan.

De Standaard.JPGOok zijn de Belgische kranten wel wat prijzig om mij zoals bij de Engelstalige kranten op meerdere kranten te abonneren. (Ik geef wel toe dat ik voor twee Engelse kranten een gunsttarief geniet.) Verder vind ik dat in België op Nederlandstalig gebied er slechts twee degelijke kranten verschijnen, namelijk De Standaard en De Morgen. Hier en daar heb ik deze dan wel al eens aangehaald.

Indien u graag zou hebben dat ik hier toch ook wat meer Belgisch en Nederlands nieuws in het Nederlands breng laat het hier onder (bij ‘Reactie’ of ‘Leave a Reply’) ook weten.

In ieder geval zal ik deze maand nog eens goed overlopen hoe ik in 2023 zal verder gaan met deze verjongde spruit, en of ik haar een goede snoeibeurt zal geven, om nieuwere en ogen trekkende artikelen te laten openbloeien.

Je veel leesgenot wensend,

van harte,

Marcus Ampe

+

Lees ook:

Voorgaande artikelen

 1. Tot nu toe 4 105 artikelen geplaatst – een te grote hoeveelheid om ze nu van trefwoorden te voorzien
 2. “Enige Kijk op de wereld” om kerk te doen groeien door getuigenis
 3. Is er wel belang voor persoverzichten – of Krijgt frustratie mij klein
 4. Het eerste half jaar van een Kijk op de wereld op WordPress

++

Aanverwant

 1. Weinig Nederlandstalige lezers en nog veel minder reacties
 2. Een gezin wordt niet zo maar sterk
 3. Broeders in Christus 2016 jaaroverzicht

Published by Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".

4 thoughts on “Verontrustend lage kijkcijfers na één jaar op het net

 1. Heb het artikel gelezen Marcus en het is natuurlijk niet leuk om vast te stellen dat er voor sommige onderdelen relatief weinig belangstelling is, in verhouding tot de tijd die je er in stopt. Persoonlijk ervaar ik ook dat lang niet iedereen mijn (veel beperktere) teksten in mijn blog leest, de meeste aandacht krijgen de beelden. Vandaar dat social media als Instragram en andere ook zo’n grote vlucht namen. Je hebt er zelfs voor gekozen om diverse blogs/websites op te zetten over diverse onderwerpen. Ik mag er niet aan denken want zelf met mijn beperkte 480 volgers met tussen de 30 à 40.000 bezoeken per jaar, vraagt het mij veel werk… Ik tracht dan ook om iedereen die me reacties stuurt, ook regelmatig te beantwoorden. Verder probeer ik er voor te zorgen dat ik aan kwalitatief beeldmateraal geraak (als natuurfotograaf) om nieuwe blogs te schrijven.
  Dus hoedje af voor wat jij allemaal doet hoor en dan zwijg ik nog over de perikelen met de verschillende blogsites zelf. Ik ben gestart met WordPress.com (gratis) en ben er best tevreden mee. Wel overweeg ik om naar WordPress.org over te stappen na verloop van tijd.
  Groetjes en nog veel succes gewenst met al je projecten.

  Like

  1. Hartelijk dank voor de ondersteunende woorden.

   Zoals je aanmerkt zijn wij in een beeldcultuur gekomen waar meer aandacht gaat naar beeldvorming. Zelfs stilstaande beelden (foto’s) krijgen tegenwoordig minder aandacht dan de vele video’s of om aandacht vragende filmpjes, waarbij TikTok zelfs Instagram en YouTube aan het verdringen is.

   Door dat ik met mijn klein pensioentje en de 2008 beurscrash niet ruim in de centen zit, en heel wat kosten heb voor mijn kerkgemeenschap, is een betaalsite (of meerdere betaalsites) voor mij onmogelijk. Dat maakt dan ook dat ik beperkingen heb voor het te plaatsen beeld materiaal. Al hoewel dat het mogelijk is dat WordPress Com. mij toch wat meer over het hoofd ziet of meer toe laat kwestie data verbruik. (Wat een geluk!)

   Indien je de mogelijkheid om via WorPress Org. je eigen website netjes op te bouwen (gelijk een zoon van mij deed voor Pequena SudAmerica) zal je heel wat meer mogelijkheden hebben, maar zal je ook initieel heel wat tijd moeten besteden aan de opbouw. Toch denk ik dat het voor jouw ook niet slecht zou zijn, omdat je dan via die site ook je beeldmateriaal aan liefhebbers te koop zal kunnen aanbieden. Ik ben er zeker van dat er daar toch gegadigden zich zullen aanbieden. Ook zou je dan via “Etsy” je werken meer kenbaarheid kunnen geven en wie weet op wereldvlak aan de man kunnen brengen. (Het overwegen waard.)

   Ik vind het heel fijn dat je de tijd genomen hebt om te reageren en mij verder succes toe te wensen.

   Ook ik wens je met jouw onderneming veel succes toe.

   Van harte,
   Marcus

   Liked by 1 person

 2. Bedankt Marcus voor je reactie alsook voor de tip ivm Etsy (een site die me bekend is). Het is tot hiertoe nog nooit in me opgekomen dat mijn werk “verkoopbaarz zou zijn hoor…. zo goed ben ik volgens mij nu ook weer niet. Dat een WordPress.org site meer onderhoud vergt, daar ben ik ook al achter (er draait een testsite op XAMPP – een localhost op mijn PC). Vandaar dat ik nog twijfel. Qua kosten zit WordPress.com met zijn 8,00€/maand nog niet zo slecht ivm andere hosting bedrijven (alleen is hun webspace wel wat beperkter).
  Succes nog aan je zoon met zijn zelf gebouwde (prachtige) website !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: