Design a site like this with WordPress.com
Get started

Beloften van energie bijdragen

Oplichters doen alsof ze een korting op de energierekening aanbieden

De afgelopen weken werden meerdere e-mailadressen van ons bestookt met meldingen dat wij van de regering of van zus of gene energie leverancier een bijdrage zouden krijgen van zovele Euros of ponden. Maar het bleef niet enkel bij die elektronische post. Ook via de telefoon kregen wij oproepen waarbij ons beloofd werd dat wij zo veel geld zouden krijgen om onze energie rekening te verzachten en om deze energie crisis te temperen.

Het lijkt erop dat het speeltijd is voor bepaalde mensen die het niet erg vinden om mensen te beroven.  En het lijkt erop dat ze veel ervaring hebben opgedaan in het beroven van mensen. Sommige van hun brieven zien er echt uit alsof ze van de overheid of van een gevestigd bedrijf komen.

Zij die zonnepanelen op hun dak hebben liggen kregen ook meerdere berichten van zogenaamde bijdragen om de afgelaste terugdraaiende teller bij te passen.

Verder merken wij dat de oplichters zich nu richten  op gezinnen die wachten op de eenmalige korting van de regering om de stijgende energierekeningen aan te pakken.

Lokale Britse, Belgische en Franse autoriteiten hebben gewaarschuwd dat criminelen mensen koud bellen en om hun bankgegevens vragen om hen de kans te bieden de korting van £150, €150 of €210 te ontvangen. Denk er aan dat de staat alle gegevens van jou heeft en dus zeker niet je bankgegevens nodig heeft.

De kortingsregeling voor energierekeningen maakt deel uit van de reactie van de regering om de financiële druk op klanten door de stijgende energieprijzen en de stijgende kosten van levensonderhoud te verlichten. Hierbij doen de media uitschijnen dat er dan nog extra kortingen zouden komen voor middenstanders en een bijdrage van de Europese commissie om de oplopende energiekosten te verzachten. Dit geeft dan weer extra voer voor de oplichters om tijdens die tijd van onduidelijkheid en afwachting toe te slaan.

In Groot-Brittannië hadden de parlementsleden eerder gevraagd om meer details en verduidelijking van de regeling voor de energierekening en de korting op de gemeentebelasting om complexe leveringskwesties aan te pakken en ervoor te zorgen dat huishoudens worden beschermd.

Raadslid Mohan Iyengar, vice-voorzitter van de Safer and Stronger Communities Board van de Local Government Association, zei:

“Criminelen worden echter steeds geraffineerder in hun pogingen om te profiteren van de financiële problemen waarmee mensen te maken hebben.

“Iedereen kan het slachtoffer worden van oplichting, en we dringen er bij mensen van alle leeftijden op aan om zich op de hoogte te stellen van de verklikkerlichten en van de steun die beschikbaar is voor wie die nodig heeft.

+

Voorgaande

Waarschuwing voor zogenaamde tegemoetkomingen in energie rekeningen

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

2 thoughts on “Beloften van energie bijdragen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: