Coalitie voor Code Rood

Greenpeace staat mee aan de wieg van Code Rood: een coalitie van bezorgde burgers, ngo’s en actiegroepen die jou uitnodigt om samen met honderden anderen in actie te komen tegen olie – en gasgigant TotalEnergies in oktober.

En niet zomaar actie, maar massale burgerlijke ongehoorzaamheid. Gewone mensen die bereid zijn tot protest en het overtreden van de wet om samen verandering door te duwen. Geweldloos, maar vastberaden. Dat is ook ons plan. Samen met de Grootouders voor het Klimaat, Extinction Rebellion, vrienden en nog zovele anderen!

Greenpeace viseert TotalEnergies al lang. Want Total, dat is: het grootste netwerk van tankstations in België, de derde grootste raffinaderij in Europa, grote reclameborden met greenwashing en sponsoring van de 20km door Brussel: TotalEnergies is OVERAL!

#StopTotal

Een jaar geleden zag ons land dodelijke overstromingen passeren. De laatste dagen waren ondraaglijk heet. Mislukte oogsten door aanhoudende droogte in Europa en het globale Zuiden. Onbetaalbare brandstof en energiefacturen. Conflict en oorlog over en door de ontginning van olie en gas. Dat is de prijs die wij betalen voor het vrij spel van de fossiele industrie. En dat terwijl TotalEnergies miljardenwinsten maakt! Klimaat- en sociale crisis?! Total blijft investeren in vuile energie op de kap van gezinnen en het klimaat.

Het staat symbool voor de greep van grote fossiele vervuilers op onze toekomst. Een toekomst die wij zelf in handen willen nemen.

📅 Schrijf 8 en 9 oktober in je agenda. TotalEnergies: we komen eraan!

Het team van Greenpeace België

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: