Design a site like this with WordPress.com
Get started

Oproep aan regeringsleiders om eensgezind te reageren tegen Poetins regime in Moskou

Beste vrienden,

Spijtig genoeg moeten wij vaststellen dat de pogingen om een oorlog te voorkomen mislukt zijn. De man die beweerde slechts oefeningen te laten door gaan maar nooit Oekraïne zou binnen vallen, is toch over gegaan tot een invasie van dat land.

Op dit moment worden er burgers gedood omdat Poetin ervan uitgaat dat de wereld te verdeeld is om hem verantwoordelijk te stellen. Laten we hem duidelijk maken dat hij zich vergist, met een enorme, urgente open brief van mensen overal ter wereld. Sluit je nu aan met één klik en deel dit overal om overheden op te roepen Moskou verreikende sancties op te leggen, de democratie te verdedigen en op te staan voor de Oekraïense bevolking. Ze hebben ons nodig!

Aan overheden overal:

Wij staan schouder aan schouder met de Oekraïense en Russische burgers die tegen deze oorlog zijn.

Poetins invasie is niet alleen een aanval op Oekraïne. Het is een aanval op de vrijheid. Een aanval op de democratie. Een aanval op de waarheid.

We roepen u op om eensgezind te reageren en Poetins regime in Moskou en zijn bondgenoten, cheerleaders en supporters verantwoordelijk te stellen door verreikende sancties op te leggen en alles te doen wat u kunt om de oorlog in Oekraïne te stoppen.

Wees moedig ondanks de angst. Wees eensgezind ondanks de verdeeldheid.

En kies voor vrede ondanks de agressie.”

De peilingen zijn duidelijk – de Russische bevolking staat niet achter deze oorlog. Het is een actie van een crimineel regime dat verscheurd wordt door onzekerheid over democratische principes, omdat het bang is voor het oordeel van zijn eigen bevolking.

Daarom gaat Poetin zo hard tekeer tegen de moedige Russen die de straat opgaan om te protesteren tegen deze oorlog. Daarom wil hij koste wat het kost wereldwijd leugens verspreiden. En daarom is hij bereid om Oekraïners te doden — die een corrupt Poetin-gezind regime omvergeworpen hebben in 2014 — om de opkomst van een bloeiende democratie aan de rand van de Russische grenzen te voorkomen.

We mogen dit niet laten gebeuren. Het is tijd om de Oekraïense bevolking te steunen, en de waarheid, vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van mensen overal te verdedigen. Teken de open brief en roep op tot sancties – als we genoeg handtekeningen hebben, zullen we de brief publiceren in advertenties in belangrijke media wereldwijd om onze eensgezindheid te laten zien en een daadkrachtig optreden van onze overheden af te dwingen.

Meer informatie:

+

Voorgaand

Hoe ver wil Poetin gaan

++

Aanvullend

  1. Oekrainiërs zouden vrij moeten zijn om zelf hun toekomst te bepalen
  2. Een nutteloos maar zeer gevaarlijk uitdagingsspel

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

6 thoughts on “Oproep aan regeringsleiders om eensgezind te reageren tegen Poetins regime in Moskou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: