De peperbus van nonkel Miele (14): VS wil oorlog in Oekraïne

Er wordt wel eens gezegd dat je in de politiek zo ver naar links kunt gaan dat je uiteindelijk helemaal rechtsom komt te liggen.

De Franse filosoof Jean-Pierre Faye noemde het de “hoefijzertheorie”. Meestal gebruiken centristen en conservatieven dit idee om links en progressieven af te kraken, om ze met nazi’s te vergelijken.

Serieuze politieke analyses hebben niet veel op met de hoefijzermetafoor. Maar af en toe zijn er mensen die beweren links te zijn en die zo dicht in de buurt komen van extreem-rechts dat je je kunt afvragen of ze wel samenwerken. De recente discussie rond de herdenking van de dodelijke aanslag op het Capitool van de VS op 6 januari 2021 is zo’n gelegenheid.

Op 4 februari heeft het Republikeinse Nationale Comité zijn campagne opgevoerd om de geschiedenis van die aanslag op de democratie te herschrijven. In een resolutie verklaarde de GOP het gewapende oproer tot “legitiem politiek discours”. Ze hebben zelfs twee van hun eigen leden, Reps. Liz Cheney en Adam Kinzinger, voor hun medewerking aan het onderzoek van het Congres, waarbij ze zeiden dat ze deelnamen aan

“een door de Democraten geleide vervolging van gewone burgers”.

De GOP maakt overuren om de mensen te doen vergeten wat ze op 6 januari op de televisie hebben gezien:

een gewelddadige menigte die door een verliezende presidentskandidaat werd ontketend als onderdeel van een plan om een democratische verkiezing te laten ontsporen en illegaal aan de macht te blijven.

Voor een partij die er regelmatig op uit is om mensen (vooral gekleurde mensen) hun stemrecht te ontnemen en die districten herschikt om verkiezingen in haar voordeel te laten uitvallen, zijn de leugens van de GOP over 6 januari geen verrassing. Dat is ongeveer wat je zou verwachten van een Republikeinse Partij die steeds meer gedomineerd wordt door haar fascistisch georiënteerde vleugel.

De teleurstelling komt echter wanneer je je realiseert dat sommige mensen die zogenaamd links zijn, meewerken aan dit historisch revisionisme.

Vreemd genoeg horen wij dat voormalig Amerikaanse volksvertegenwoordiger voor de Democratische Partij (2013-2021) suggereert dat de VS en de NAVO willen dat Moskou de aanval inzet tegen Oekraïne. Dit is weer zo een absurd idee, daar noch de VS noch de NAVO, noch de Europese Unie hierbij iets te winnen hebben. Integendeel zijn al de betrokken partijen het er eens mee dat een oorlog ten allen kostte, moest vermeden worden.

Poetin, die alle aanbiedingen van overleg gewoon naast zich neerlegde, heeft zijn troepen opdracht gegeven de afgescheiden delen van Oekraïne binnen te trekken voor een zogenaamde “vredesmissie”, dit terwijl wij tanks gewoon over onschuldige burgers zien heen rijden.

Dat de vrede al lang in gevaar is, lijdt geen twijfel. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, die waarnemers langs de bestandslijn onderhoudt, maakt al heel lang melding van dagelijkse vuurgevechten aan beide zijden van de afgescheiden grens met Oekraïne.
Ook al was er al zo lang hommeles, kan men zich afvragen waarom er niet eerder duidelijke maatregelen werden getroffen door het Westen.

De meest oorlogszuchtige elementen in de NAVO, met name de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, bestempelen de verplaatsing van de Russische troepen nu als de invasie die zij hebben voorspeld. Maar zagen wij ook de afgelopen dagen niet hoe zij vuur op de olie gooiden en aan paniekzaaierij deden?
Natuurlijk spreekt dat Poetin niet ten goede.

” Het is “hoogst onwaarschijnlijk” dat Kiev ooit zal worden goedgekeurd als NAVO-lid.”

wat een algemeen gekend feit is dat Poetin zelfs gerust moest stellen. Maar dan is het vreemd dat er gesteld wordt:

“Dus weigeren te geloven wat nu al een realiteit is, laat zien dat de leiders van de VS en de NAVO geen vrede willen. “

Ook al weten we dat de VS en het V.K. hun valse trukendoos al meermaals hebben boven gehaald voor eigen gewin (cfr. Irak) moeten wij dit maal niet denken dat zij weer met vals nieuws zijn afgekomen. De beelden die ons vanuit Oekraïne binnenstromen spreken boekdelen.

Hier in dit bericht wordt gewag gemaakt van Neo-Nazis, welk wij niet zullen ontkennen dat zij effectief zeer actief zijn in Oekraïne, Hongarije en Roemenië. Waarbij deze twee laatste landen Poetin hebben geholpen om zijn troepen aan de Oekraïense grens te laten klaar staan voor de inval van dat land. Dat terwijl Poetin niets doet tegen die Nazis die in grotere getallen aan het werk zijn in Hongarije?!

Betreft het sluiten van kritische tv-zenders is Poetin geen ideaal voorbeeld van een persoon die democratie huldigt en vrijheid van spreken toe laat. Overduidelijk merken wij op dat al diegenen die een ander gedacht hebben dan Poetin monddood worden gemaakt (in eigen land en als wij niet opletten nu ook in Oekraïne en omstreken)!

Wij zijn er nog niet zo zeker van dat de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy, die beter weet dan de meesten dat Oekraïne een verdeelde samenleving is, dat deze daarom het tot een grensstaat wil maken met allerlei huurlingen en neonazi’s.

Men moet er bewust van zijn dat Oekraïne niet het enige land op het vaste land is waar er uiterst rechtse figuren in politie en orde troepen infiltreren. België is in datzelfde bedje ziek. Maar daarom moet de huidige president niet met geweld van zijn macht ontnomen worden.

dagelijks iets degelijks

Tulsi Gabbard,(*) voormalig Amerikaanse volksvertegenwoordiger voor de Democratische Partij (2013-2021) suggereert dat de VS en de NAVO willen dat Moskou de aanval inzet tegen Oekraïne. Volgens haar zouden de NAVO en president Biden gemakkelijk een oorlog in Oekraïne kunnen voorkomen. Maar ze dromen ervan dat Rusland hun bondgenoot binnenvalt om strenge sancties tegen Moskou te rechtvaardigen. Daarbij zou een intensere koude oorlog aangewakkerd worden, die miljarden winst kan opleveren voor de Amerikaanse wapenindustrie. (Foto https://www.flickr.com/photos/reptulsigabbard/8361662382/ via Wikipedia)


View original post 497 more words

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

7 thoughts on “De peperbus van nonkel Miele (14): VS wil oorlog in Oekraïne

  1. Zoals die bullebak in Amerika de wereld wil doen geloven dat de rel op 6 januari 2021 geen poging tot staatsgreep was, maar dat het gewoon “een zittende president” was “die zonder precedent opriep tot een mars naar het Capitool, hebben wij vandaag een ander protserig figuur die beweert geen oorlog te voeren maar wel een “vredesmissie” te houden om de “verschrikkelijke terreur” en “8 jaar van folteringen” ten einde te brengen.

    Van de door Poetin genoemde genocide zijn nergens bewijzen te zien noch door hem geleverd kunnen worden. Maar wie nu wel aan het uitmoorden is zijn de Russische troepen die niet omkijken om burger zowel als militaire doelen met hun wapens te beslechten.

    Zoals Trump met zijn verhalen bijna over komt als een rebel, iemand die, in tegenstelling tot Al Gore in 2000, niet bereid was om “een klap te geven voor de politieke stabiliteit van de elite” hebben wij hier ook met een regeringsleider te maken die niet verlegen is om zulk een agressieve daad uit te laten voeren welke meer aanleunt bij terroristen..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: