Polen met de gebakken peren

Wat Polen betreft, is het slecht karma volgen MiTe.

Polen is van alle Oost- en Midden-Europese staten de meest onverzettelijke steunpilaar van de VS in de oorlog tegen Irak geweest. In maart 2003 verklaarde de toenmalige centrum-linkse Poolse premier Leszek Miller dat “eer en wijsheid” de deelname van Polen aan de oorlog tegen het regime van Saddam Hoessein hadden gedicteerd en stuurde hij een commando-eenheid van 200 man naar de Golf om de Amerikanen en Britten te helpen offshore-olie-installaties veilig te stellen voordat Saddam ze kon vernietigen.

Midden Oosten – Perzische Golf met Golfstaten: Iran, Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Qatar, Bahrein, Koeweit en Irak.

Vandaag krijgt Polen te kampen met de vele vluchtelingen uit die Golf regio. Op de agenda staat de situatie aan de Pools-Wit-Russische grens. Honderden vluchtelingen staan bij het grenshek en proberen naar Polen te komen. Terwijl de Poolse regering de aanwezigheid van noodtroepen aan de grens versterkt heeft krijgen wij in West Europa beelden te zien van onmenselijke toestanden.

De spanning neemt toe langs de Poolse grens met Wit-Rusland, waar duizenden migranten ingesloten zitten in de dichte bossen. Aan die grens heerst er een chaotische toestand, waarbij de regering pottenkijkers probeert weg te houden. Velen beweren dat Wit-Rusland probeert vluchtelingen politiek te instrumentaliseren of dat Alexander Loekasjenko een hybride oorlog voert tegen de EU. Het is niet dat daar misschien een kern van waarheid inzit, wij zijn er van overtuigd dat het een opgezet spel is waarbij mensenvlees als kanonnenvoer gebruikt wordt.

Oorspronkelijk bracht de Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia op verzoek van de regering migranten naar Wit-Rusland, van waaruit ze naar de grens met Polen, Litouwen of Letland gebracht werden om te proberen de EU binnen te komen. Nu stelt de leider van de Republiek Belarus voor om die aan de grens opgehoopte vluchtelingen met diezelfde luchtvaartmaatschappij Belavia, naar Duitsland over te vliegen zodat ze vandaar uit de EU binnen kunnen komen. Loekasjenko gooit hiermee de bal in het kamp van de Europese Unie. Volgens de Unie maakt Minsk zich schuldig aan een “hybride aanval” en aan een schaakspel met een poging de EU te destabiliseren terwijl het mensenlevens op het spel zet.

Lees hier meer over:

  1. ‘Poetin gebruikt de angst voor een oorlog in Europa als drukkingsmiddel. Een zeer risicovolle strategie’
  2. Belarus, Polen, die USA und Migranten aus dem Irak

+

Voorgaande

  1. Uitspraak Grondwettelijk Hof moet EU tot nadenken brengen
  2. Europa moet emigranten aan Pooolse grens opvangen

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

2 thoughts on “Polen met de gebakken peren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: