Nederlandse gelovigen die zich tegen vaccinatie verzetten

In Nederland zijn heel wat gelovigen die zich verzetten tegen vaccinatie tegen Covid-19. Zij vinden dat het Gods Wil is als er mensen ziek of zelfs dood gaan aan dit verschrikkelijke virus. Volgens hen moeten wij de Wil van God laten gebeuren. Ook in bepaalde Belgische protestantse middens hoort men zulke gedachten uitspreken.

Het valt op dat ondertussen in de grootste corona-brandhaard in Nederland, Staphorst en omgeving steeds roder op de coronakaart kleuren. Ook andere plaatsen in de Biblebelt kenden een behoorlijke stijging van het aantal besmette personen. Het aantal positieve testen schoot in Barneveld (44 procent), Veenendaal (36 procent) en Ede (21 procent) behoorlijk omhoog. Daartegenover staat dan weer Urk dat de laagste vaccinatiegraad van Nederland heeft en ook de laagste besmettingscijfers.

Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft inmiddels zoveel coronapatiënten op laten nemen, dat er inmiddels operaties zijn afgezegd.

Op social media zijn er tal van berichten te vinden van mensen die zelfs vinden dat niet-gevaccineerde mensen uit Staphorst ook geen recht zouden hebben op ziekenhuisopname. Ook in België moeten artsen vaststellen dat het grootste deel van opnames mensen zijn die zich niet hebben willen laten vaccineren. Niet alleen vanuit ziekenhuizen klinkt kritiek, want ook heel wat mensen vinden het sneu dat hun familieleden niet verzorgd kunnen geraken omdat voorrang wordt gegeven aan die coronagevallen, terwijl die mensen hun opname in het ziekenhuis hadden kunnen vermijden als zij zich hadden laten vaccineren. Sommige mensen opperen zelfs dat zij door hun eigen stomme fout ziek zijn geworden en dat nu de maatschappij niet zou moeten opdragen voor de kosten van hun verzorging.

Journalist Jannetje Koelewijn maakte eerder dit jaar een indrukwekkend verhaal over huisarts Reza Pezeshki, uit Rouveen, een dorp in gemeente Staphorst, die een bijzondere vriendschap kende met een predikant uit de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland in datzelfde dorp. In een column in de NRC schrijft Koelewijn nu hoe het gaat in het dorp waar het aantal coronabesmettingen heel hard oploopt.

Sommige inwoners zijn zeer ernstig ziek en liggen op de IC.

’En het had zo gemakkelijk voorkomen kunnen worden’,

aldus Pezeshki die eerder vast stelde dat het vaccin wat hem betreft heilig is. Bij de inwoners van Rouveen ligt dat heel anders, zo heeft hij Koelewijn afgelopen vrijdag toevertrouwd:

”Een oproep van de GGD? Ze gaan niet. Ze durven niet. Ze zijn bang voor God. Ze wantrouwen de overheid. Er zijn hier mensen die denken dat het vaccin van speciaal gekweekte embryo’s wordt gemaakt. Ze denken dat er een chip in zit en dat we over vijf jaar allemaal zullen sterven.”

Zulke idiote verhalen vindt men niet enkel in Nederland en België de ronde doen. Vermoedelijk is zulks vals nieuws uit Amerika overgewaaid en heeft het zich als een virus over sociale media als Facebook verspreid.

Nochtans is dominee J. G. Zomer van de hervormde gemeente in Staphorst een uitgesproken voorstander van het coronavaccin. In tegenstelling tot de voorzichtigheid die veel van zijn ambtgenoten aan de dag leggen is hij blij dat het vaccin er is:

“Anders moet je ook je geen kunstmest gebruiken en mag je ook je tuin niet besproeien.”

De reden achter het coronavirus zoekt hij ook bij zichzelf en de mensheid als geheel.

“Ik zie corona als een consequentie van dat we met heel veel mensen op deze aarde zijn. We reizen alsof de wereld onze achtertuin is.”

++

Gerelateerde postings

 1. Voor- en nadelen van vaccinatie
 2. Nieuw onderzoek: volledig gevaccineerden kunnen deltavariant van coronavirus nog evenveel doorgeven als niet-gevaccineerden
 3. Notenkraker: De boze witte vrouw snapt niets meer van het coronabeleid
 4. Ik bepaal wat er met mijn lichaam gebeurt {Dutch}.
 5. Kantlijn: De boze witte vrouw demonstreerde
 6. Onze politici kunnen niemand verplichten om de experimentele Covid-19-vaccins te nemen
 7. Vrijheid en vrijheid
 8. EudraVigilance meldt reeds ruim 23.000 doden en 2 miljoen letsels door de Covid-19-vaccinatie
 9. Update van Vlaamse verpleegkundige: “Heel de zomervakantie is het nog nooit zo druk geweest op de verschillende afdelingen. Er wordt opvallend veel bloed gegeven gerelateerd aan inwendige bloedingen en auto-immuun bloedziektes”
 10. Hokjes en Labels: de Intolerantiepandemie
 11. Wie wil rekening houden met wie als we weer ’gewoon’ naar de kerk mogen?
 12. Waarom ik pas voor de coronapas
 13. Gevaccineerd, noch ongevaccineerd
 14. Mooi getuigenis van een zorgkundige uit Nederland over ‘onvoorwaardelijke zorg’
 15. Amerikaanse klokkenluider zegt dat vaccinatiedoden als ‘niet gevaccineerde coronadoden’ worden geregistreerd; vaccins zitten volgens collega ‘vol shit’
 16. iSay – Coronasceptici verspreiden een potentieel dodelijk verbaal virus
 17. Voorbije week 64 nieuwe coronabesmettingen in Sint-Pieters-Leeuw
 18. Complottheorie…
 19. Over pokken en vaccinatie (1 van 2)
 20. Over pokken en vaccinatie (2 van 2)
 21. Duizenden vluchten geannuleerd door zieke piloten
 22. Autopsie resultaten
 23. Vreemde verschijnselen na overlijden na vaccinatie
 24. Sciensano geeft aan vzw Hippocrates toe dat inhoud van Covid-19-vaccin “deels geheim” is
 25. Corona-geheugensteuntje
 26. Parlementair debat gevraagd om rechten en plichten van niet-gevaccineerden beter op elkaar te laten aansluiten
 27. Mijn eerste vaccinatie
 28. Wat je in een prik gratis mee krijgt

Published by Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".

2 thoughts on “Nederlandse gelovigen die zich tegen vaccinatie verzetten

 1. “Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft inmiddels zoveel coronapatiënten op laten nemen, dat er inmiddels operaties zijn afgezegd.”

  Volgens Isala zelf is dit BS! Er lagen 5 coronapatiënten. Ze hebben te maken met een geboortegolf en opvallend veel traumapatiënten.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: