Geen mooipraterij, maar de waarheid

Hetgeen dat hier op dit platform geplaatst wordt kan altijd sommige mensen tegenvallen, ergeren, maar ook anderen goed doen en plezieren. Wij kunnen nooit voor iedereen goed of juist doen.

Wij beweren niet dat u akkoord moet gaan met al de gedachten die hier geplaatst worden. Maar wij hopen wel dat die bedenksels en schrijfsels u tot denken kunnen zetten.

Als wij iets zeggen mag dat zeker niet uit onze mond komen om bij wie dan ook in het gevlei te komen. Wij moeten ook iets onaangenaams durven zeggen als dit onze gedachten of opinie ondersteund en ons inzien de waarheid zou zijn.

+

Voorgaande

Wat wil “Met een kijk op de wereld” wel brengen

Gevoel en begrip voor de waarheid liggen in ieder mens besloten

Mening, overtuiging of opinie

De hoogte van uw resultaten zullen gelijk zijn aan de diepte van je overtuigingen

Vuur in zich hebben om anderen warm te maken

Een te begrijpen oproep

++

Aanvullend

  1. Het op From Geustwriters geplaatste “Openingswoord voor Nederlandstaligen” is even goed geldig voor hier op “Enige kijk op de wereld” of “Some view on the world”.
  2. Trouw blijven aan jeugddromen
  3. Zonder de wet van Mozes zélf weten wat goed en wat kwaad is
  4. Liefde voor God brengt voorkeur om Gods Wil te doen
  5. De nacht is ver gevorderd 22 Studie 4 Nu actueel: Nut van tekenen

+++

Gerelateerd

Mening

Wat kan ik weten?

Hoe oppervlakkiger men denkt, hoe beter men kan bewijzen

Reactie of geïnspireerde actie

De grote Rudolf Steiner Citatensite

Het zal nooit gebeuren dat ik het een of ander zeg om de reden dat het een of ander mens of een groep mensen bevalt, maar uitsluitend omdat het mijn overtuiging, mijn onderzoeksresultaat is, dat het waar is. […] 

Nogmaals wil ik benadrukken dat ik wat ik zojuist gezegd heb, uit mijn overtuiging en, zoals ik geloof, vanuit mijn occulte inzichten heb gezegd en niet om bij wie dan ook in het gevlei te komen. Ik zou evengoed iets onaangenaams gezegd hebben, als het de waarheid zou zijn.

Bron: Rudolf Steiner – GA 158 – Der Zusammenhang des Menschen mit der elementarischen Welt – Helsingfors, 7 april 1912 (bladzijde 222-223)

Eerder geplaatst op 4 januari 2018  (1 reactie)

ongemakkelijke-waarheid

View original post

Published by Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".

One thought on “Geen mooipraterij, maar de waarheid

  1. Tenzij anders vermeld zijn de hier geponeerde gedachten in lijn met de mijne en breng ik in mijn eigen artikelen steeds mijn eigen overtuiging, waarmee u dan al of niet akkoord kan gaan. Ik geef toe dat door mijn jarenlang denken, ik een wel sterke eigen mening kan gevormd hebben over bepaalde zaken, en dat deze mag geschoeid zijn op mijn christelijke visie. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen moet durven zijn eigen mening te uiten, en dat wij moeten open staan voor eenieders overtuiging.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: