Christelijke zangeres spreekt zich uit over ‘heidense leer’ van Bethel, Hillsong en Elevation

Doorheen de jaren zijn er heel wat evangelische groepen ontstaan. Van deze groepen zijn er heel wat die mikken op een breed publiek en er niet voor terugdeinzen om de meest populaire dingen in hun diensten op te nemen.

De Amerikaanse christelijke artiest en aanbiddingsleider Mackenzie Morgan spreekt zich uit tegen de volgens haar ‘heidense leer’ van Bethel Music, Elevation en Hillsong Worship. Morgans betoog wordt massaal gedeeld op social media.

“Het is tijd dat we kijken naar de Schrift om te ontdekken hoe God aanbidding bedoelt heeft”, aldus de zangeres via de Christian Post.

De aanbiddingsleider moedigt christenen aan om te onderzoeken welke theorieën er achter aanbiddingsmuziek zitten.

\”Vergelijk het niet met jouw tradities of met wat je denkt dat juist is. Vergelijk het met de Schrift. De Bijbel is de ultieme autoriteit. Ik niet, uw voorganger niet, de wereld niet, alleen God en Zijn Woord. Er zijn geen grijze gebieden in Gods Woord.”

Morgan geeft aan dat er te veel problemen zijn om op te noemen in de populaire aanbiddingsmuziek. Een aantal van deze ‘problemen’ wijdt de zangeres verder over uit.

“Voorganger Steven Furtick van Elevation Church gelooft bijvoorbeeld niet dat God een drie-enige God is, maar dat Hij van ‘vorm’ verandert”,

aldus Morgan.

“De kritiek die ik heb op Bethel Music lijkt mij vrij duidelijk”,

Hierbij vergeet ze dat zij ook niet Bijbelse leerstellingen volgt, want zij gelooft dat God ook veranderlijk is en een hoedanigheid heeft van een alwetende godheid (God de Vader) en een niet alwetende godheid (god de zoon) die deel uitmaken van een drievoudige godheid, de Drie-eenheid.

Bethel Music wordt regelmatig bekritiseerd om haar focus op bovennatuurlijke manifestaties. Haar kritiek op Hillsong berust vooral op de prediking van het ‘welvaartsevangelie’, waarin wordt verkondigd dat christenen rijkdom, gezondheid en succes zullen ontvangen wanneer ze geloven in Jezus. Het is klaar dat daar in vele van die megakerken het materialisme wordt aangemoedigd en geprezen.

De aanbiddingsleider betuigt spijt van het zingen van liederen van Bethel, Hillsong en Elevation in het verleden.

“Hiermee heb ik voor mensen deuren geopend naar hun valse leer”,

aldus Mackenzie Morgan.

“Theologie is belangrijk. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Een lied moet voortkomen uit de juiste theologie om de heiligheid van onze God te kunnen weerspiegelen.”

 

Published by Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: